keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Uuden vuoden lupaus ja torkkupeitto

Uusi vuosi ja uudet kerät, vai miten se meni? ;) 2012 on täällä, lankaisempana kuin koskaan ja minäkin annoin yhden ainoan uuden vuoden lupauksen -aion joka kuukausi kirjoittaa blogiin useammin kuin vuonna 2011. Tammikuu on siis "haastavin" kuukausi, sillä viime vuonna olen kirjoittanut 11 tekstiä, nyt tavoitteena vähintään 12, aika paljon minulle! Mutta haaste on otettu vastaan :)
Joulukuussa päivityksien tekemistä hankaloitti hieman se, että neuloin lähinnä joululahjoja, enkä halunnut lahjojen saajien näkevän näitä etukäteen blogista. Kuvia tulee siis nyt myös niistä.

Aloitetaan suurimmasta, eli neuloin isosiskolleni ja hänen avomiehelleen joululahjaksi torkkupeiton Novitan Talvi 2011 -lehdestä löytyvällä ohjeella. Täytyy sanoa, että projekti oli kaikkea muuta kuin halpa ja helppo -lankoihn meni 90-100 euroa, langanpätkiä riitti pääteltäväksi ja peittoa neulottavaksi! Onneksi sponsori astui kuvaan tässä vaiheessa ja ihana äitini maksoi langat ja päätteli työstä langanpäät, ja niin siitä vain valmista tuli :)
Peitolle tuli mittaa n. 110 x 140 cm

Joku toinen reipas jaksoi päätellä kaikki langanpäät!
Langanpäistä ja pituudesta olisi kyllä selvitty, mutta suurimmaksi ongelmaksi muodostui peiton paino. Loppupäästä nimittäin pyöröpuikon muoviosa irtosi vähän väliä puikon sisältä ja silmukoita tipahti kymmenittäin. 

Onkohan tämä normaalia vai oliko puikko vain huonolaatuinen, onko kokemuksia? Pyrin loppupeleissä nostamaan peittoa aina käsillä, en puikoilla, jotta silmukoiden joukkopaoilta vältyttäisiin. Taidan varata puikolle kuitenkin ajan pikaliimalääkäriin...
 Ostin peittoon 12 kerää Isoveljeä, 6 kerää Crystallia ja 2 kerää Softya. 10 cm jäi vielä uupumaan mallipeiton mitasta (110 x 150cm), jotenka lankaa jäikin vielä.
Jospa sisko saa vielä samaa sarjaa tyynyn synttärilahjaksi myöhemmin...? :)
Summa summaarum, iso mutta ihana työ takana. Valitettavasti lankojen päättelyn jälkeen peitto muutti jo joulupäivänä uuteen kotiinsa, joten varsinaista valmista kuvaa ei ole, mutta eiköhän näistäkin saa jo jonkinlaisen kuvan :)

Rakastin tätä väriskaalaa peitossa, sekä tuota Softyn tuomaa kolmiulotteisuutta :) <3 Neulos näytti myös ihanan kuohkealta kun puikot oli numeroa 10 ja lanka välillä kaksinkertaista.

4 kommenttia:

  1. Kiitos! Sointui myös yllättävän hyvin siskoni violettiin sisustukseen, joka valmistui vasta peiton aloituksen jälkeen :)

    VastaaPoista
  2. Voi miten kaunis peitto! Kiva että sait päättelyapua :) Minullakin olisi mennyt varmaan vuosi noiden langanpäiden päättelyyn!

    VastaaPoista
  3. Kaunis kiitos Kirsi! :) Tiedän tunteen toivottomista langanpäistä mutta onneksi on tosiaan muitakin innokkaita käsityöihmisiä kotona! :)

    VastaaPoista