tiistai 28. elokuuta 2012

Eräilyä, valvomisneulomista ja koulun alku

Mun huoneen ikkunamaisema :)
Viikonloppu meni yövalvojana Kuusamossa, käytiin myös Pientä Karhunkierrosta kiertämässä ja oli kyllä mukavaa. Tuli sellanen olo että pitäs lähtä ihan oikeesti vaeltamaan joskus, nyt syksyllä ehkä myöhemmin, saas nähdä :)
Nähtiin Myllykosken komeat kuohut

Jotku oli koskenlaskennassa, me ei sentään vaikka ois ollu kyllä huippua! :D

Ihana suomalaismaisema :)
Ja kun tosiaan yöt piti valvoa niin eihän sitä kukaan lähde ilman hyvää neuletyötä sellaseen paikkaan, eihän? ;) Mulla tuli vähän nopsa pakkaus ja keräilin mukaan vaan Crystallin jämälangat ja nro 10 pyöröpuikot. Niitä sitten pyörittelin illan hämärinä tunteina että mitäs näistä tekis! No minulle tuli jotenkin talvinen olo (tiedän, kesä ei ole vielä edes kunnolla päättynyt ^^') ja päätin vähän etukäteisfiilistellä. Mieleen tuli luistelu ja lämmin kaakao ja kehittelin samalla ainakin itselleni uuden neulekuvion. Varmasti joku muu on tehnyt tämän aiemmin ja tälle on joku virallinen nimi, mutta minä nimesin sen nyt spiraaliksi tuon nousevan linjan mukaan :)
Spiraalikuvion tein siis toistamalla neljän silmukan sarjaa: neulo yksi oikein, nosta seuraava silmukka apupuikolle (tai pidä sormilla kiinni niin kuin minä), neulo silmukka oikein, ota puikolla odottava silmukka ja neulo se oikein, neulo viimeinen silmukka oikein. Tarpeeksi hankalasti selitetty? :D Ja nurjalla vain nurin :) 
Kuvio oli yksinkertainen, mutta oli kiva kehitellä välillä jotain omaa :) Ja piti huomioida muutama seikka, esimerkiksi harmaa pätkä piti aloittaa aina nurjalta puolelta ja lopettaa oikeaan puoleen, muuten siitä tuli vähän kummallisen näköinen. Ja tällaiset niistä säärystimistä sitten tuli, menevät varmaankin joululahjaksi :)
Säärystimet: ympärys 24 silmukkaa, roosa neulottu joustinneuletta, harmaa spiraalineuletta ja valkoinen pätkä helmineuletta. Lankana Novita Crystal eri sävyissä.
Leirillä jossa olin tehtiin myös paitoja/essuja, tai siis lähinnä niihin maaalattiin kangasväreillä kaikkea. Oli kyllä kiva tehdä välillä vähän erilaista käsityötä, ja osasta tuli vielä melko hienojakin :)
T tekemässä sen essua. Aika miehisen pelkistetty, mutta hieno!

Mun essu kuivumassa

Tuli kyllä ihana käydä viikonloppu vähän rauhoittumassa luonnossa, maanantaina oli koulua heti 8-18 ja paljon asiaa tunneilla o.o (JA mulla ei ollu neuletyötä mukana tunnilla, virheliike...tylsimmällä luennolla suunnittelin sitten vihon laiteen tulevia neuletöitä ^^') Ei heti ekaksi maanantaiksi voi laittaa sellasta! Eka hajoaminen tapahtu kuitenki jo sunnuntai-iltana, kiitos vastaan tappelevan tulostimen ja hukassa olevien luentomatskujen. Mutta siitä se lähti taas rullaamaan :) Tänään söin jo meidän terassilla tyytyväisenä oman puun omenia ja kirjottelin patologian ennakkotehtäviä valmiiksi.
Oon jatkanu myös neuleliiviä taas vähän eteenpäin, se on vaan hankala kun se on jo niin iso niin ei voi oikeen mukana raahata minnekään vaan kotona tehdä valmiiksi.
Kauluksen alku
Nyt on olkasaumat ommeltu ja kauluksen yläosan neulominen menneillään, kohta tulee valmista! ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti